Mogući pljuskovi, pa 35 za vikend!
Objavljeno June 2, 2024
Mogući pluskovi, pa 35 za vikebd

Mogući pljuskovi popodne

Ako gledamo naslove po medijima, u ponedeljak bi trebalo da usledi kataklizma. A da li je to baš tako? Sutra se u Paraćinu i okolini očekuje promenljivo oblačno  i toplo vreme sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura oko 27-28 stepeni. Posle podne će biti uslova za lokalnu pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom. Najveća šansa za to je oko 15-16h. Kasnije popodne ne bi trebalo da bude padavina.

Ja iskreno, kod nas ne očekujem neko nevreme. Može čak da se desi i da padvine prođu malo severnije ka Jagodiji i Kragujevcu. Što se tiče nepogoda, one su izglednije u Braničevu, Negotinskoj krajini i na jugu Banata. To je neka moja procena, pa videćemo sutra da li sam u pravu.

vremenska prognoza

U petak i za vikend i do 35 stepeni!

U utorak nas očekuje suvo i toplo vreme sa dužim intervalima sunčanog vremena. Maksimalna temperatura oko 28 stepeni.

Slično vreme nas očekuje i u sredu. Tokom većeg dela dana sunčano sa temperaturom oko 28-29 stepeni. U večernjim satima postoji mogućnosta za kratkotrajni pljusak sa grmljavinom, ali za to je šansa oko 50%.

Potom nas od četvrtka do ponedeljka očekuje sunčano i toplo vreme. U četvrtak će maksimalna temperatura biti oko 30 stepeni. U petak i za vikend se očekuje prodor još toplijeg vazduha sa jugozapada pa bi maksimalne temperature za viked mogle da dostignu i 35 stepeni.

Od narednog ponedeljka vraćaju se popodnevne nestabilnosti sa čestom pojavom lokalnih pljuskova i grmljavine.

Tako da, iskoristite ovih par suvih i toplih dana za poljoprivredne radove. Ima tu ponu poslova koje treba odraditi pre novih padavina.

Uključite se u diskusiju na našoj fb i instagram stranici, kao i Tik Toku i Youtube kanalu.