Kiša, pljuskovi, grmljavina
Objavljeno May 19, 2024
Kiša, pljuskovi, grmljavina

Kiša, pljuskovi, grmljavina

Tokom naredne noći, sve do jutranjih sati, očekuje nas oblačno i nestabilno vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Padavine se očekuju oko ili malo iza ponoći. Lokalno su mogući veoma obilni pljuskovi sa intenzivnom grmljavinom. U većini mesta pašće od 15 do 20 litara po metru kvadratnom, lokalno i preko 50 litara. U planinskim predelima postoji opasnost za izlivanje bujičnih vodotokova zbog velike količine kiše za kratko vreme.

Pred jutro se očekuje smirivanje vremena. Pre podne uglavnom oblačno, od sredine dana razvedravanje, pa će popodnebiti dužih sunčanih intervala. Dakle, popodne i uveče bez padavina. Jutarnja temperatura od 13 do 17, maksimalna od 23 do 25 stepeni.

vremenska prognoza

Do kraja sedmice nestabilno sa padavinama

U utorak tokom većeg dela dana pretežno sunčano, toplo i sparno vreme. Posle podne nestabilno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno su moguće obilne padavine, uz mogućnost vremenskih nepogoda sa gradom i jakim vetrom. Padavine se očekuju oko 16-17h. Jutarnja temperatura od 12 do 16, maksimalna od 24 do 27 stepeni.

Slično vreme možemo da očekujemo i u sredu. U prvom delu dana uglavnom suvo i sparno sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavunom, uz moguće lokalne nepogode.

Padavine se očekuju i u četvrtak i petak, ali će one zahvatati manje područje, uz manju šansu za pojavu jačg nevremena. Maksimalna temperatura u četvrtak oko 24, a u petak oko 27 stepeni.

Narednog vikenda malo svežije sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Slično vreme će se zadržati do kraja meseca. Treba napomenuti da se do kraja sedmice u većini mesta očekuje od 30 do 50 l/m2 kiše, lokalno može pasti i preko 100 litara. Sve zavisi koje mesto bude više izloženo lokalnim pljuskovima.

Uključite se u diskusiju na našoj fb i instagram stranici, kao i Tik Toku i Youtube kanalu.