Vetrovito, toplo za vikend
Objavljeno May 14, 2024
Vetrovito, toplo za vikend

Vetrovito, jačanje košave

Tokom naredne noći i jutra i dalje oblačno sa povremenom slabom kišom. Pred jutro nas očekuje prestanak padavina, ali i postepeno jačanje jugoistočnog vetra.  U sredu tokom dana uglavnom suvo i prohladno vreme uz dalje jačanje vetra. Biće svežije nego u utorak, a maksimalna temperatura će se kretati oko 18 stepeni. Istočnije od grada biće i par stepeni svežije zbog košave koja će donositi hladan vazduh iz Timočke krajine.

vremenska prognoza

Do vikenda prohladno, za vikend toplo

U četvrtak i petak promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme. Duvaće umerena i jaka košava. Najjači udari vetra očekuju se u četvrtk popodne i u petak u prvom delu dana. Maksimalne temperature od 17 u četvrtak do 21 u petak. U selima istočno od Paraćina još par stepeni svežije vreme. Postepeno slabljenje vetra očekuje se u petak tokom popodneva i večeri.

Vikend nam donosi osetniji porast temperature. U subotu uglavnom sunčano i toplo, sa slabim do umerenim južnim vetrom. Maksimalna temperatura oko 27 stepeni.

U nedelju u prvom delu dana sunčano i toplo. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Posle podne i uveče očekuje se nestabilno sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom. Biće uslova i za obilnije padavine uz mogućnost kratkotrajnih nepogoda sa većom količinom padavina i pojavom grada. Maksimalna temperatura oko 28 stepeni.

Nedelja nas uvodi u jedan topliji, ali vrlo nestabilan period, koji bi mogao da potraje do kraja maja. U većini dana posle suvog i toplog prvog dela dana, popodne bi nam donelo nestabilnosti sa čestim padavinama, koje bi lokalno bile obilne uz pojavu lokalnih nepogoda. Tako da od stabilizacije vremena nema ništa do daljnjeg. Moram da napomenem ,da su ovakve vremenske prilike i tipične za ovo doba godine. Prosečno najviše kiše u toku godine padne u maju i junu.

Uključite se u diskusiju na našoj fb i instagram stranici, kao i Tik Toku i Youtube kanalu.