Vrelih 40 u utorak!!!
Objavljeno July 23, 2023
vremenska prognoza

Visoke temperature!!!

Već tokom naredne noći kreće advekcija vrelog vazduh sa severa Afrike ka nama. To će se prvo osetiti u Podrinju i Mačvi, gde će predstojeća noć biti sa temperaturama iznad 20 stepeni. Sutra sunčano i veoma toplo, maksimalci u većini mesta oko 35 stepeni, ponegde i do 37. A onda noć ponedeljak na utorak, usled fena, pakao. Naručito u zavetrini Dinarida, tj. mestima koja su najviše izložena fenskom uticaju kada imamo jugozapadno strujanje. A to su Kraljevo, Kragujevac, Podrinje, Mačva, Beograd, Novi Sad. U mnogim mestima temperatura će se u noćnim satima kretati oko 28-30 stepeni, sve zavisi od jačine vetra. Utorak je prvi pravi dan kada bi trebalo da bude četrdesetica. Najveća šansa za tako nešto je u dolinama 3 Morave. Po visini sredinom dana ide temperatura i na 28 stepeni.

Vremenska prognoza za ponedeljak 24. jul – Sunčano i veoma toplo

U Paraćinu i okolini se posle relativno prijatnog jutra tokom dana očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab južni i jugozapadni vetar sa tendencijom jačanja u popodnevnim i večernjim satima. Jutarnja temperatura od 14 do 18, maksimalna od 35 do 37 stepeni. Noć ka utorku biće veoma topla, pa će do ponoći biti oko 27-28 stepeni.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – U utorak oko 40 stepeni, u sredu svežije za više od 20 stepeni

Utorak nam donosi najtopliji dan u ovoj godini. Biće sunčano i veoma toplo, ali neće biti sparno zbog izuzetno suvog vazduha. Duvaće umeren, na momente jak južni i jugozapadni vetar ,,fen,,. Jutarnja temperatura oko 23-24 stepena, maksimalna sredinom dana oko 40-41 stepen. I veče će biti veoma toplo sa temperaturom oko 30 stepeni, ali se negde pre ponoći očekuje zahlađenje u vidu jakog severozapadnog vetra uz osetniji pad temperature. U sredu osetno svežije. Temperatura će u odnosu na utorak opasti i za dvadeset stepeni. Očekuje nas oblačno , a biće uslova i za kišu. Jutro će biti toplije od popodneva i večeri. Jutarnja temperatura oko 24, dok bi tokom popodneva i večeri bila u daljem padu i ispod 20 stepeni. Od četvrtka stabilizacija uz veoma sveža jutra. Jutarnja temperatura bi ponegde mogla da bude i ispod 10 stepeni. Tokom dana sunčano, ali prijatno toplo vreme. Nadam se da će da iskoriste svežinu za prskanje komaraca. 🙂 Maksimalna temperatura u četvrtak oko 26, a u petak oko 28 stepeni. Za vikend bi trebalo da bude toplije.

vremenska prognoza