Posle vrelog dana pred ponoć olujni vetar!!!
Objavljeno July 18, 2023
olujni vetar

Vremenska prognoza za sredu 19. jul – Sunčano i veoma toplo, uveče olujni vetar!

U sredu se u Paraćinu i okolini očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab južni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 17-22, maksimalna oko 37 stepeni.

Upozorenje na vremenske nepogode!!!

U kasnim večernjim satima (između 22-23h) očekuje se spuštanje jakog olujnog sistema sa severozapada, koji će nam doneti vetar olujne jačine, koji može prouzrokovati materijalnu štetu. Očekuju se udari vetra i do 100 km/h. U sklopu olujnog fronta biće uslova i za pojavu pljuskova sa grmljavinom. Po sadašnjim proračunima mi ćemo se nalaziti na rubnom delu olujnog sistema. Glavnina bi trebalo da prođe preko delova Šumadije, gde će biti uslova i za pojavu obilnih padavina, krupnog grada i olujnog vetra sa udarima preko 100 km/h. Ovo su proračuni modela, tako da su odstupanja moguća. Ostaje nam da sutra pratimo radar i kretanje sistema na terenu. Ja ću vas naravno obaveštavati o svemu.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Toplo i nestabilno

Mala pomeranja sistema i vreme se za tili čas promeni. U četvrtak nas tokom većeg dela dana očekuje pretežno sunčano i prijatnije vreme nego prethodnih dana. Maksimalna temperatura oko 31 stepena. Posle podne je uz lokalni razvoj oblaka moguća pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Pošto se nalazimo između dve vazdušne mase (tople i hladne ), svakako če biti sulova i za lokalnu pojavu nepogoda. U petak ponovo toplije i sparno vreme sa maksimalnom temperaturom oko 35 stepeni. Uveče su uz lokalni razvoj oblaka mogući pljuskovi sa grmljavinom. Sličan razvoj kao i četvrtak. U subotu u prvom delu dana veoma toplo, sredinom dana osveženje uz moguće pljuskove. Uveče ne bi trebalo da bude padavina uz prijatno vreme. U nedelju sunčano i prijatno toplo, a od ponedeljka sledi novi prodor vrelog vazduha koji će kulminaciju imati u utorak kada bi temperatura mogla de pređe 40 stepeni.

vremenska prognoza