Bez kiše narednih 10-15 dana
Objavljeno July 24, 2024
bez kiše narednih 10-15 dana

Bez kiše narednih 10-15 dana

U četvrtak nas posle svežeg jutra tokom dana očekuje pretežno sunčano i prijatno toplo vreme. Duvaće umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 14 do 18, maksimalna od 27 do 30 stepeni.

 

vremenska prognoza

Stiže nam novo vreli talas

Obistilo se na kraju ono čega sam se i pribojavao u prethodnoj objavi. A to je, da neće pasti kiša kod nas iako je bila najavljivana na sva zvona. Ovaj mesec će po svemu sudeći završiti kao najtopliji u istoriji merenja, sa padavinama daleko ispod proseka. Stanica u Paraćinu zabeležila je samo 9.4 mm. Julski prosek je oko 60 mm.

Dakle, u narednom periodu (10-15) dana očekuje nas sunčano i svakim danom sve toplije vreme. Prijatno vreme nas očekuje samo u četvrtak i petak sa maksimalnim temperatuom oko 30 stepeni. Od subote nam sledi nagli porast temperature. Pa nas prvog dana vikenda očekuju maksimalne temperature oko 33-34 stepena, a u nedelju i do 38 stepeni.

U ponedeljak manji pad temperature, ali bi već od sredine naredne sedmice ponovo bilo oko  i malo iznad 35 stepeni.

Veliki deficit padavina sa visokim temperaturama već je ostavio tragove na poljoprivrednim kulturama, a naredni period će ih dokrajčiti. Padavina nema na vidiku.

Uključite se u diskusiju na našoj fb i instagram stranici, kao i Tik Toku i Youtube kanalu.