Toplo, sparno, nestabilno
Objavljeno June 24, 2024
Toplo, sparno, nestabilno

Toplo, sparno, nestabilno

U utorak nas tokom dana očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Zbog povećane vlažnosti vazduha biće sparno, pa će se i osećaj toplote pojačati.Vetar slab, južni i jugoistočni. Jutranja temperatura od 16 do 22, maksimalna od 32 do 35 stepeni. U večernjim satima nestabilno uz mogućnost kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

vremenska prognoza

Vremensake prilike narednih dana

U sredu toplo, sparno i nestabilno. Zbog približavanja centra ciklona našoj zemlji, očekuje se jačanje visinskog strujanja, pa se  samim tim drastično povećavaju šanse za pojavu nevrenea sa gradom i obilnijim padavinama. U sredu u popodnevnim i večernjim satima nestabilno sa uslovima za obilne padavine, grad i jak vetar. Lokalno može pasti i preko 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratko vreme. Maksimalna temperatura u sredu oko 32-33 stepena.

U četvrtak i dalje nestabilno sa uslovima za lokalno obilne padavine i pojavu grada. Visinsko strujanje će oslabiti pa bi padavinska zona duže mogla da se zadrži na jednom mestu. Temperatura u blagom padu i kretaće se od 28 do 30 stepeni.

Petak će biti najsvežiji dan u ovoj sedmice. Posle jutarnje oblačnosti tokom dana nas očekuje razvedravanje sa sunčanim intervalima. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar sa maksimalnom temperaturom oko 28 stepeni. Uveče suvo i bez padavina.

Za vikend sunčano i ponovo osetno toplije vreme. Makimalna temperatura u subotu oko 33-34 stepena, dok će u nedelju ići i do 37 stepeni. Od ponedeljka popodne ponovo nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Uključite se u diskusiju na našoj fb i instagram stranici, kao i Tik Toku i Youtube kanalu.