Toplo, sparno, nestabilno
Objavljeno June 20, 2024
Toplo, sparno nestabilno

Toplo, sparno, nestabilno

U petak nas očekuje pretežno sunčano, toplo i sparno vreme. Duvaće slab, uveče umeren jugoistočni vetar. Zbog povećane koncentracije pustinjske prašine u atmosferi, nebo će biti zamućeno. Jutarnja temperatura od 17 do 24, maksimalna od 36 do 38 stepeni.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane

Subota će biti najtopliji dan u ovom naletu vrućine. Tokom većeg dela dana očekuje se pretežno sunčano i veoma toplo. Atmosfera će i dalje biti zamućena. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od 18 do 25, maksimalna od 37 do 39 stepeni. Kasnije popodne i uveče očekuje se povećanje nestabilnosti, pa će biti uslova za lokalnu pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom. U zoni padavina očekuje se jak vetar, a moguće su i kratkotrajne nepogode.

U nedelju se očekuje par stepeni niža maksimalna temperatura, ali će i dalje biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom oko 33-34 stepena. Posle podne i uveče nestabilno sa mogućom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U ponedeljak promenljivo oblačno, toplo i sparno sa sunčanim intervalima. Tek ponegde su mogući popodnevni pljuskovi. Maksimalna temperatura oko 33 stepena.

Kako stvari stoje do kraja meseca se zadržava toplo i sparno vreme sa maksimalnim temperatura između 30 i 35 stepeni. U utorak, sredu i četvrtak biće uslova za popodnevne pljusko i grmljivani, ali i pojavu nepogoda sa većom količinom padavina. Od petka jačanje jugoistočnog vetra, pa bi se za naredni vikend zadržalo suvo i toplo vreme.

Uključite se u diskusiju na našoj fb i instagram stranici, kao i Tik Toku i Youtube kanalu.