Toplo, sparno i mutno
Objavljeno June 9, 2024
Toplo, sparno i mutno

Toplo, sparno i mutno

Noć nedelja na ponedeljak biće veoma topa, tj. očekuje nas tropska noć. Temperatura tokom čitave noći u većini mesta neće padati ispod 20 stepeni. U drugom delu noći i u jutarnjim satima uz nešto više oblačnosti, biće uslova za kratkotrajnu ,,prljavu,, kišu. Zbog povećane koncentracije pustinjske prašine kiša će ostavljati tragove na automobilima.

Tokom dana se očekuje suvo uz pojačanje jugozapadnog vetra, koji će dodatno povećati osaćej vreline, pa bi maksimalna temperatura tokom dana dostigla 35-36 stepeni. Dakle ne bi trebalo da bude padavina tokom popodnva i večeri na našem području. Padavine se očekuju u severnoj polovini zemlje.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane

Veoma toplo vreme nas očekuje i u utorak. Maksimalna temperatura tokom dana oko 32-33 stepena. Posle podne i uveče biće uslova za lokalnu pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom uz mogućnst kratkotrajnih vremenskih nepogoda. Atmosfera će i dalje biti mutna zbog pustinjske prašine, koja će napustiti naše područje tek u četvrtak.

Slične vremenske prilike nas očekuju i u sredu uz još malo niže maksimalne temperture, ali će biti sparno zbog povećane vlažnosti vazduha. Maksimalna temperatura oko 28 stepeni.

Četvrtak će biti najnestabilniji dan u ovoj sedmice kada su padavine moguće na širem području već od jutarnjih sati. Maksimalna temperatura oko 26 stepeni.

U petak i vikend sunčano i toplo. Za vikend opet oko 30 stepeni.

Uključite se u diskusiju na našoj fb i instagram stranici, kao i Tik Toku i Youtube kanalu.