Vreli talas za vikend
Objavljeno June 5, 2024
Vreli talas za vikend

Konačno 4 sunčana dana u nizu

U Paraćinu i okolini se sutra očekuje stabilizacija vremena. Tokom jutra ponegde je moguća kratkotrajna magla ili niska oblačnost, dok nas tokom dana očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. Duvaće slab severozapadni vetar. jutarnja temperatura od 12 do 16, maksimalna od 28 do 30 stepeni.

Vremenska prognoza

Vreli talas za vikend

Često kod nas možete da čujete izraz ,,tropski talas,, kada duži vremenski period u nizu imamo temperature iznad 30 stepeni. To je po meni malo pogrešan naziv. Zna se kakva je tropska klima; topla i vlažna, a maksimalna temperatura vrlo retko prelazi 30 stepeni. Tako da je nekako realnije da se vremenske prilike gde maksimalna temperatura prelazi 33-34-35 i više stepeni nazovemo ,,vreli talas,,

Da se vratimo sada prognozi za naredne dane. Dakle, u petak nas očekuje sunčano i još toplije vreme sa maksimalnom temperaturom od oko 32-33 stepena. Vetar će okrenuti na južne smerove.

Za vikend još toplije. Maksimalna temperatura u subotu oko 33-34, a u nedelju oko 35 stepeni. U noći ka ponedeljku ponegde može biti kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, ali bi to bila sporadična pojava.

Ponedeljak će biti najtopliji dan sa maksimalnom temperaturom i do 36 stepeni. Kasnije popodne i uveče nestabilno uz mogućnost kiše i pljuskova sa grmljavinom, a svakako će biti uslova i za pojavu vremenskih nepogoda. Toplo se zadržava i u nastavku sledeće sedmica sa mogućim popodnevnim pljuskovima i grmljavinom. Za sada, ne može precizno da se odredi kada i koliko će biti padavina. Ipak to spada u domen prognoze koja je za period preko pet dana.

Uključite se u diskusiju na našoj fb i instagram stranici, kao i Tik Toku i Youtube kanalu.