Sveže narednih desetak dana
Objavljeno April 17, 2024
vremenska prognoza

Sveže narednih desetak dana

Videli smo na delu kako april može da ide iz jedne krajnosti u drugu. Samo pre dva dana je izmereno tropskih 32.9, a već dana oko 11h uz na kratko i susnežicu 2.7 stepeni.

Dešavale su se ovakve situacije i ranije, nije da nije bilo. Nešto najsvežije su aprili 2016. i 2017.  Prosečna maksimalna temperatura za ovaj deo aprila je od 19 do 22 stepena.

U četvrtak nas očekuje sveže i promenljivo oblčno vreme. Kiša je moguća još u prvom delu dana, dok se popodne očekuje uglavnom suvo vreme. Duvaće slab severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 3 do 6, maksimalna od 8 do 11 stepeni.

Sveže narednih desetak dana

Vremenska prognoza za naredne dane

Sveže vreme nas očekuje narednih desetak dana. Završila se duga vladavina polja visokog vazdušnog pritiska, koje nam je obezbeđivalo suvo i toplo vreme i polja niskog vazdušnog pritiska koje je dominiralo zapadnoim i severnim delovima Evrope. Sada je došlo da zamene mesta, pa nas u narednih desetak dana očekuje sveže vreme sa čestom pojavom kiše.

U petak i subotu nas tokom većeg dela dana očekuje suvo i malo toplije vreme. Tek ponegde je u popodnevnim satima uz razvoj oblačnosti moguća kratkotrajna kiša ili pljusak.Vetar slab do umeren severozapadni. Maksimalna temperatura u petak oko 12, a u subotu oko 16 stepeni. Moram da napomenem, da će oblačnost ipak sprečiti veći pad jutarnjih temperatura, tako da ne bi trebalo da bude opasnosti od pojave nraza.

U nedlju nas očekuje novi ciklon koji će doneti kišu i pad temperature. ponovo će na planinama biti uslova za sneg. Očekuje se da padne još 10 do 15litara kiše. Maksimalna temperatura u nedelju od 8 do 10 stepeni.

U ponedeljak padavine još u toku prepodneva, dok se popodne očekuje postepeno razvedravanje. U utorak suvo i osetno toplije, a nova promena vremena stiže u sredu.

Uključite se u diskusiju na našoj fb i instagram stranici, kao i Tik Toku i Youtube kanalu.