Sa 33 na samo 5 stepeni!
Objavljeno April 14, 2024
vremenska prognoza

Sa 33 na samo 5 stepeni u sredu

Ponedeljak će biti najtopliji dan od početka godine. Posle prijatnog i vedrog jutra, tokom dana nas očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab do umeren južni vetar. Jutarnja temperatura od 8 do 14, maksimalna oko 33 stepena. Veče ka ponedeljku biće takođe veoma toplo.

Sa 33 na samo 5 stepeni

Vremenska prognoza za naredne dane – Od srede hladnije za više od 20 stepeni

U utorak nas očekuje veoma toplo jutru, a i dan neće nimalo zaostajati za ponedeljkom. Biće promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Duvaće umeren južni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura oko 15, maksimalna oko 30 stepeni. Popodne povećanje oblačnosti, a u večernji satima biće uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak.

U noći između utorka i srede očekuje se jako zahlađenje sa kišom, jakim severozapadnim vetrom i osetnim padom temperature. U sredu nas očekuje oblačno i hladno vreme. Temperatura će biti niža u odnosu na utorak za 20 do 25 stepeni. Tokom dana uz pojačan severozapadni vetar samo 5 stepeni, a u planinskim predelima možda bude i susnežice i snega.  Do četvrtka ujutru moglo bi da padne od 10 do 15 litara kiše po metru kvadratnom.

I u četvrtak hladno i vetrovito. Povremeno će biti uslova za kratkotrajnu kišu ili pljuskove. Maksimalna temperatura oko 10 stepeni.

U petak suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima. Tokom dana do 15 stepeni. Uveče se očekuje novo naoblačenje, a u noći ka suboti i kiša.

Za vikend sveže, i promenljivo vreme sa mogućom kišom i maksimalnom temperaturom od 12 do 14 stepeni. Očekuje se da za vikend padne još 10 do 15 litara po metru kvadratnom.  Sveže i promenljivo vreme sa čestom pojavom kiše zadržaće se najmanje sedam do deset dana. Kad kažem ovo ,,sveže,, temperature od 15 do 20 stepeni su u stvari normalne temperature za sredinu aprila.

Uključite se u diskusiju na našoj fb i instagram stranici, kao i Tik Toku i Youtube kanalu.