Sunčano i toplo do srede
Objavljeno April 5, 2024
Vremenska prognoza

Sunčano i toplo za vikend

U subotu i nedelju nas posle svežeg i vedrog jutra, tokom dana očekuje sunčano i veoma toplo vreme za prvu dekadu aprila. U subotu se očekuje slab, dok će u nedelju povremeno biti i umerenog severozapadnog vetra. Jutarnja temperatura od 6 do 11, maksimalna od 25 do 28 stepeni.

Sunčano oi toplo do srede

Vremenska prognoza za naredne dane

Područje Balkana će narednih 5 do 7 dana biti pod uticajem prostranog pola povišenog vazdušnog pritiska, pa nas očekuje sunčano i toplo vreme. Istovremeno jak ciklon na Atlantiku u svom prednjem delu upumpavaće topao vazduh sa mediteran i severa Afrike ka kontinentu. Kako polje niskog pritiska bude napredovalo ka istoku, tako će se kod nas od ponedeljka aktivirati topla košava.

Dakle, od ponedeljka do srede nas očekuje sunčano i toplo vreme. Povremeno će duvati umeren do jak južni i jugoistočni vetar. Minimalne temperature oko 10, a maksimalne od 27 do 29 stepeni.  U sredu krajem dana naoblačenje, ali još uvek nije jasno u kom će smeru dalje krenuti razvoj vremenskih prilika. Da li u pravcu vlažnijeg vremena, ili i dalje, toplog i suvog?

Uključite se u diskusiju na našoj fb i instagram stranici, kao i Tik Toku i Youtube kanalu.