Pravo leto u martu
Objavljeno March 28, 2024
Vremenska prognoza

Letnje temperature za kraj marta

U petak nas posle toplog jutra, očekuje sunčan i veoma topao dana uz priliv toplog vazduha sa severa Afrike. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 6 do 11, maksimalna od 25 do 27 stepeni.

Pravo leto na kraju marta

Vremenska prognoza za naredne dane

Za vikend sunčano i još toplije vreme. Povremeno će duvati umeren južni vetar. Jutarnja temperatura od 8 do 14, maksimalna od 27 do 29 stepeni.

Ponedeljak će biti najtopliji dan u ovom prvom letnjem talasu na početku proleća. Tokom većeg dela dana nas očekuje pretežno sunčano sa umerenim jugozapadnim vetrom. Jutarnja temperatura od 10 do 15, maksimalna oko 30 stepeni. Uveče povećanje oblačnosti, a u noći ka utorku zahlađenje sa kišom.

Od utorka povrtak temperature na neke normalne vrednosti za prvu dekadu aprila i u većini dana će se kretati oko i malo iznad 20 stepeni.  Još u utorak će biti nestabilno vreme uz mogućnost kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Bitno je da u narednih desetak dana nema opasnosti od pojave mraza. Tako da, slobodno možete da iznesete cveće napolje. Samo izbegavajte da biljke stavljate direktno na suce. Trebaće vremena da se priviknu na nove uslove.