Jak vetar , pa kiša
Objavljeno March 10, 2024
jak vetar, pa kiša

Jak vetar, pa kiša

U Paraćinu i okolini se tokom naredne noći očekuje suvo, ali vetrovito vreme. Košava će povremeno imati jake udare. Zbog vetra koji ima efekat fena, biće toplo i temperatura u većini mesta neće padati ispod 10 stepeni.

U ponedeljak i dalje toplo, ali veoma vetrovito vreme. Košava će svoj vrhunac dostići sutra u prvom delu dana. Od sredine dana vetar u slabljenju uz povećanje oblačnosti. Prolazna kiša uz smirivanje vetra očekuje se negde oko 15-16h. Uveče bez padavina. Maksimalna temperatura oko 18 stepeni.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Svežije uz čestu pojavu kiše

Od utorka, konačno posle više od mesec dana ispraćamo košavu. Ovo je bio najduži period u poslednjih nekoliko godina, gde je košava bila dominantan vetar. Od utorka se nad našim područjem uspostavlja severozapadno strujanje.

U utorak malo svežij, ali i dalje toplo vreme. Sredinom dana i posle podne biće uslova za lokalnu pojavu kiše i pljuskova, ponegde praćenih grmljavinom. Severozapadni vetar će biti u postepenom pojačanju. Maksimalna temperatura u utorak oko 15 stepeni, posle podne i uveče u padu.

U sredu svežije i oblačno vreme povremeno sa kišom ili pljuskovaima. Maksimalna temperatura u većini mesta malo ispod 10 stepeni. Slično vreme nas očekuje i u četvrtak. Moram da napomenem da se ne očekuju obilnije padavine, tako da se stanje po pitanju suše neće baš puno popraviti.

U petak i za vikend uglavnom suvo vreme sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura u petak oko 13, subotu 15, a nedelju 18 stepeni. Za sada bez opasnosti za pojavu mrazeva.