Kiša, za vikend suvo i toplo
Objavljeno March 6, 2024
kiša, za vikend suvo i toplo

U četvrtak kiša, za vikend suvo i toplo

Tokom naredne noći u Paraćinu i okolini biće promenljivo oblačno vreme, povremeno sa kišom. U četvrtak tokom prepodneva uglavnom suvo, dok su sredinom dana i posle podne mogući kratkotrajni pljuskovi uz šansu da ponegde zagrmi. Biće svežije sa umerenim jugoistočnim vetrom, koji će tokom dana prestati. Temperaturae će se kretati u intervalu od 5 do 10 stepeni. Uveče postepeno razvedravanje.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Za vikend suvo, vetrovito i toplo vreme

U petak nas tokom dana očekuje postepeno razvedravanje uz slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od 2 do 5, maksimalna oko 12 stepeni. U noći između petka i subote hladno, ponegde je moguć slab prizemni mraz. Tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima uz jačanje južnog i jugoistočnog vetra. Jutarnja temperatura od -2 do +2, maksimalna oko 17 stepeni.

Slično vreme i u nedelju, ali bez uslova za pojavu jutarnjeg mraza. Zbog fenskog efekta vetra, noći subota na nedelju i nedelja na ponedeljak biće topli. Maksimalna temperatura u nedelju i ponedeljak oko 19 stepeni uz umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni vetar.

Jak vetar je predznak promene vremena koje će se desiti u ponedeljak u drugom delu dana, kada će doći do jačeg naoblačenja sa kišom i postepenim padom temperature. kako sada stvari stoje sredinom naredne sedmice bi trebalo da bude svežije vreme sa čestom pojavom kiše, a moguće su i nešto obilnije padavine. Ne bi bilo loše da padne jedna dobra kiša, deficit padavina je evidentan.