U Srbiji dva sunčana dana
Objavljeno January 20, 2024
U Srbiji dva sunčana dana

U Srbiji dva sunčana dana, pa prolazne padavine u utorak

Tokom naredne noći u većem delu zemlje očekuje se razvedravanje. Pa se u većini mesta očekuje umeren mraz. Unedelju nas posle hladnog i po kotlinama ponegde maglovitog jutra u većem delu zemlje očekuje sunčano vreme. Ponegde je moguće duže zadržavanje magle ili niske obkalčnosti. Vetar slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od -8 do -3, u mestima sa snežnim pokrivačem ponegde i do -10 stepeni. Tokom dana od 0 do 5, u mestima sa dužim zadržavanjem magle ili niske oblačnosti od -3 do 0 stepeni.

Slične vremenske prilike nas očekuju i u ponedeljak, uz jačanje južnog i jugoistočnog vetra u košavskom području. Biće i par stepeni toplije, osim u Timočkoj i Negotinskoj krajini gde se očekuje hladnije vreme. Uveče na severu naoblačenje.

Vremenska prognoza Srbija

Vremenska prognoza za naredne dane – Na svaka dva dana prolazna naoblačenja

U utorak se prvo u severnim i severozapadnim, a kasnije tokom dana i u ostalim predelima očekuje naoblačenje uz mogućnost slabih, prolaznih padavina. Na severu i severozapadu će ujutru biti uslova za pojavu kiše koja će se lediti pri tlu, dok se u ostatku zemlje očekuje miks slabe kiše, susnežice i snega. Na planinama slab sneg. Kao što sam napomenuo padavine će biti slabe i prolazbog karaktera uz okretanje vetra na umeren severozapadni. Makismalna tempertura u utorak od 2 do 7 stepeni.

U sredu suvo i osetno toplije sa sunčanim intervalima. maksimalna temperatura od 4 do 9 stepeni. U noći ka četvrtku novo naoblačenje uz mogućnost prolaznih padavina na severu zemlje.

U četvrtak su padavine moguće i u ostatku zemlje i to u vidu prolazne slabe kiše u nužim i snegom u višim predlima. Temperatura u daljem porastu. Maksimalna u intervalu od 5 do 12 stepeni.

U petak suvo i toplo, a u subotu ponovo prolazno naoblačenje sa slabim padavinama.

Ova prognoza je naša procena na osnovu dugogodišnjeg iskustva i rada u praćenju vremenskih prilika i izradi prognoza. Zvanične prognoze vremena možete pogledati na veb stranici državnog zavoda RHMZS-a.