Sutra i do 18 stepeni
Objavljeno January 17, 2024
sutra i do 18 stepeni

Sutra i do 18 stepeni, biće i prolazne kiše

Tokom naredne noći u Paraćinu i okolini očekuje se promenljivo oblačno  i toplo vreme uz mogućnost slabe do umerene kiše. Više padavina u planinskom delu. Duvaće umeren južni i jugoistočni vetar. Padavine prestaju tokom jutra pa će veći deo dana u četvrtak obeležiti suvo i vetrovito vreme sa temperaturama daleko iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Maksimalna temperatura u četvrtak u Paraćinu 18 stepeni. U selim istočno od grada nešto hladnije, naručitu u oblasti oko Donje Mutnice i Izvora gde će se prelevati svežiji vazduh iz Timočke krajine. Prolazne padavine su ponovo moguće kasnije popodne u vidu kratkotrajne kiše ili pljuska.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – U petak popodne povratak zime

U noći između četvrtak i petka i dalje toplo vreme za ovo doba godine. Biće oblačno uz mogućnost slabe kiše. Prestanak padavina u petak u jutarnjim satima, pa bi u periodu između 9 i 12 sati trebalo da bude bez padavina uz sunčane intervale. Maksimalna temperatura će biti u prepodnevnim satima i trebalo bi da iznosi oko 13-14 stepeni u plusu. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Oko podneva (između 12 i 13h) očekuje se spuštanje hladnog fronta sa severa, koji će na kratko doneti pojačan severozapadni vetar, kratkotrajnu kišu i osetan pad temperature. Nije isključeno da u sklopu fronta ponegde i zagrmi. Padavine će brzo prestati uz dalji pad temperature.

Tokom večeri sledi novi talas padavina u vidu susnežice i snega. Sneg će padati tokom noći i prestati u subotu tokom dana. Očekuje se formiranje manjeg snežng pokrivača. U nižim predelima oko 5, a u brdsko planinskim oko 10 centimetara. Maksimalna temperatura u većini mesta oko 0 stepeni. Popodne , po prestanku padavina očekuje se jačanje istočnog i severoistočnog vetra.

U nedelju i ponedeljak posle hladnog jutra sa umerenim mrazem od -7 do -3 stepena, očekuje se uglavnom sunčano i hladno vreme. Maksiamlne temperature u nedelju i ponedeljak oko 2-3 stepena u plusu.

U utorak slične temperature uz prolazne padavine tokom prepodneva. Biće to moks kiše, susnežice i snega. Ne očekuju se obilnije padavine, najviše 2 do 3 litra.