Od grmljavine i 20 stepeni do snega
Objavljeno January 17, 2024
Od grmljavine i 20 stepeni

Sutra u Srbiji i do 20 stepeni, a možda i zagrmi

Tokom naredne noći u većem delu zemlje promenljivo oblačno i toplo, povremeno sa slabom do umerenom kišom. U Timočkoj i Negotinskoj krajni kao i planinama na istoku zemlje biće hladno sa temperaturama oko ili malo ispod nula stepeni, pa će se kiša laditi pri tlu. Zato oprez ko kreće na put u istočne delove zemlje.

U četvrtak pre podne još ponegde sa kišom, na istoku kišom koja će se lediti pri tlu. Potom nas tokom većeg dela dana očekuje suvo, vetrovito i veoma toplo vreme za ovo doba godine. Maksimalna temperatura u većini mesta od 15 do 18, ponegde u Podrinju, Mačvi i Sremu i do 20 stepeni. Duvaće umeren do jak južni i jugozapadni vetar u košavskom području jugoistočni, dok će na istoku biti uglavnom bez vetra. Posle podne ponegde na severu i jugu zemlje biće uslova za lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom.

vremenska prognoza srbija

Vremenska prognoza za naredne dane – od 20 stepeni do prave zime

U noći između četvrtka i petka ponovo će biti uslova za lokalnu pojavu kiše. Na istoku zemlje i dalje uslovi za kišu koja će se lediti pri tlu. Pre podne u severnim i zapadnim, sredinom dana u centralnim, a do kraja dana i u ostalim predelima jače zahlađenje sa kišom koja će brzo preći u susnežicu i sneg. Na liniji fronta u predelima južno od Kragujevca biće uslova i za lokalnu pojavu grmljavine. Vetar pre podne južni i jugoistočni, na sveru severozapadni . Sa dolaskom fronta, pojačanje severozapadnog vetar u svim predelima. Više padavina pre podne na severu i zapadu uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, dok se jače padavine u južnoj polovini zemlje očekuju tek u večernjim satima u obliku snega.

U noći ka suboti prestanak padavina i delimično razvedravanje na severu, dok će u predelima južno od Beograda padati sneg. Sredinom dana prestanak padavina u cenralnim, a do večeri i u ostalim predelima. Dok će se na severu snežni pokrivač otopiti, u subotu u predelima južno od Beograda očekuje se njegovo formiranje i to u većini mesta oko 5 cm, na jugu, jugoistoku i jugozapadu, kao i u planinskim predelima od 5 do 15 cm. Maksimalne temperature u subotu od -2 na jugu i jugozapadu do 4 stepena na severu zemlje. Uveče u svim predelima vedro uz mraz.

U nedelju i ponedeljak uglavnom vedro i hladno sa umerenim jutarnjim mrazevima. Ponegde je moguće duže zadržavanje magle. Jutarnje temperature od -8 do -2, maksimalne od -2 do 5 stepeni. U utorak se očekuju prolazne padavine u vidu kiše, susnežice i snega.

Vremensku prognozu za Srbiju objavljivaćiu dva puta nedeljno, kako ne bih gušio primarnu temu, a to je vremenska prognoza za Paraćin.

Vremenska prognoza za Srbiju na ovom portalu pn:meteo zasnovana je na mojoj slobodnoj proceni i višegodišnjem iskustvu na izradu istih. Zvaničnu prognozu izrađuje državna meteorološka služba i nju možete pogledati na sajtu RHMZS-a