Malo toplije, uveče sneg
Objavljeno January 14, 2024
malo toplije, uveče sneg

Sutra malo toplije, uveče ponovo sneg

U Paraćinu i okolini tokom naredne noći uglavnom vedro i hladno sa mrazem. U ponedeljak toplije. Tokom prepodneva postepeno povećanje oblačnosti , a kasnije  popdne i uveče najpre kiša, koja će u tokom večeri i u noći ka utorku preći u susnežicu i sneg. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, uveče u skretanju na umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od -7 do -3, maksimalna od 5 do 7 stepen, uveče u padu, pa će oko ponoći biti oko 0 stepeni. Do utorka ujutru formiraće se manji snežni pokrivač od 2 do 5 cm.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Nagli porast, pa pad temperature

U utorak nas još u toku jutra očekuju slabe snežne padavine koje će ubrzano prestati. Od sredine dana sledi postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -3 do 0, maksimalna od 2 do 4 stepena. Uveče mraz.

U sredu nas posle hladnog jutra sa mrazem tokom dana očekuje pretežno sunčano i toplije vreme. Južni i jugoistočni vetra popodne i uveče u pojačanju. Jutarnja temperatura od -6 do -2, maksimalna od 5 do 8 stepeni.

Noć ka četvrtku će biti topla i u većini mesta bez mraza. U četvrtak promenljivo oblačno, toplo i vetrovito. Tokom večeri će biti uslova za kratkotrajnu kišu. Maksimalna temperatura od 13 do 15 stepeni, u selima istočno od grada par stepeni niža usled prebacivanja nešto svežijeg vazduha iz Timočke krajine.

U petak nam stiže promene vremena. Pa nas posle jutarnje topline sa temperaturama oko 10 stepeni, od sredine dana očekuje ubrzani pad temperature sa kišom koja će brzo preći u susnežicu i sneg. Temperature će sa jutarnjih 10 tokom popodneva i večeri opasti na 0 ili malo ispod nje. Do subote ujutru očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 5 do 10cm. Za vikend uglavnom suvo sa temperaturam u okviru prosečnih vrednosti za ovo doba godine.