Provejavanje slabog snega
Objavljeno January 11, 2024
provejavanje slabog snega

Provejavanje slabog snega

Tokom naredne noći i sutra u Paraćinu i okolini nas očekuje umereno do potpuno oblačno i hladno vreme. Povremeno će biti uslova za provejavanje slabog snega. Veća šansa za padavine u brdsko planinskim predelima. Ne očekuju se jake padavine, ali bi ponegde moglo da zabeli, ali ne više od 1-2 cm. Vetar slab do umeren severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od -10 do -6, maksimalna u većini mesta oko -3 stepena.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Od nedelje toplije, u noći ka utorku još malo snega

I u subotu u prvom delu dana oblačno uz provejavanje slabog snega. Zadržaće se hladno u većini mesta maksimalna temperatura oko ili malo ispod nula stepeni. Tokom popodneva i večeri postepeno razvedravanje. Nedeljno jutro ponovo veoma hladno. Jutarnja od -12 do -6 stepeni. Tokom dana sunčano i toplije vreme, a maksimalna temperatura će u svim predelima preći u plus. Maksimalna temperatura u nedelju između 3 i 6 stepeni.

U ponedeljak posle umerenog jutarnjeg mraza, tokom većeg dela dana suvo i još za stepen – dva toplije. Posle podne i uveče naoblačenje sa padavinama. U poćetku se očekuje miks kiše. snega i ledenih zrnaca, dok bi u noći ka utorku bilo još malo snega uz manji snežni pokrivač. U utorak pre podne prestanak padavina uz razvedravanje.

Od srede toplije, a naručito u četvrtak, petak i subotu kada bi maksimalne temperature prelazile 15 stepeni. No o tome više u sutrašnjoj prognozi.