Zimska sedmica je pred nama
Objavljeno January 7, 2024
zimska sedmica pred nama

Prelazak kiše u sneg

Tokom naredne noći u Paraćinu i okolini i dalje občano vreme sa povremenom kišom. Iza ponoći očekuje se postepeni pad temperature, pa će kiša najpre preću u susnežicu i sneg u brdsko planinskim predelima, a sutra u jutarnjim satima i u nižim krajevima. Vetar će okrenuti na umeren severozapadni. U ponedeljak tokom dana oblačno i osetno hladnije, povremeno sa slabim snegom. Do večernjih sati očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača i u nižim predelima uz dalji pad temperature. Jutarnja temperatura od 2 do 6, tokom jutra i prepodneva u padu na oko 0 stepeni, a kasnije popodne i uveče će biti u intervalu od -2 do 0 stepeni.

U utorak u prvom delu dana oblačno sa slabim snegom. Od sredine dana postepeni prestanak padavina uz delimično razvedravenje tokom večeri. Očekuje se ,,ledeni,, dan sa maksimalnom temperaturom od -4 do -2 stepena. U nižim predelima očekuje se snežni pokrivač oko 5cm, dok će u brdsko-planinskom delu opštine biti od 10 do 15 cm.

vremenska prognoza

Zimska sedmica je pred nama

U sredu i četvrtak očekuju nas veoma hladna jutra sa temperatura koje će se kretati od -10 do -6, lokalno i do -12 stepeni. Tokom dana uglavnom sunčano ali hladno sa maksimalnim temperaturama oko 0 stepeni.

U petak posle hladnog jutra tokom dana nas očekuje povećenje oblačnosti uz provejavanje slabog snega. Količina padavina veoma mala, a temperatura će se kretati oko 0 stepeni uz jačanje severozapadnog vetra.

I za vikend hladno sa umerenm jutarnjim mrazevima. Maksimalna temperatura u subotu oko ili stepen-dva ispod nule, dok će u nedelju biti malo toplije sa maksimalnom temperaturom u blagom plusu.