Topla košava!
Objavljeno January 4, 2024
topla košava

U petak sunčano uz pojačanje vetra

U petak nas posle svežeg i mestimično maglovitog jutra, tokom većeg dela dana očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. U kasnim popodnevnim i večernjim satima doći će do postepenog povećanja oblačnosti, kao i jačanja južnog vetra. Jutarnja temperatura od 0 do 5, maksimalna oko 15 stepeni. Zbog nešto izraženijeg vetra, veče će bti nešto toplije nego prethodnih dana.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Posle toplog vikenda stiže zima

Za vikend nas očekuje ,,topla,, košava. Da lepo ste pročitali ,,topla,, košava. Ona može biti topla i hladna u zavisnosti od izvora nastanka. Ova topla izvorno kreće kao jugozapadni vetar, ali se zbog orografije terena u košavskom području transformiše u umeren do jak južni i jugoistočni vetar. I donosi suv i topao vazduh.

U subotu nas očekuje promenljivo oblačno, toplo i vetrovito vreme. Vetar će povremeno imati umerene udare. Temperatura će i dalje biti daleko iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine, i kretaće se od 13 do 15 stepeni.

U nedelju se očekuju malo niže temperature, a od sredine dana će biti uslova za pojavu slabe kiše. Košava će biti u postepenom slabljenju i u toku večeri će okrenuti na umeren severozapadni vetar. Sa okretanjem vetra na severozapadni smer, doći će do postepenog pada temperature, pa će kiša u ponedeljak u jutarnjm satima i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg.

U ponedeljak i utorak nas očekuje osetno hladnije vreme, može se reći pravo zimsko kako i treba da bude. Biće oblačno, povremeno sa slabim snegom. Jutro će biti najtoplije sa temperaturom oko 1-2 stepena u plusu, dok će tokom dana temperatura biti u postepenom padu na vrednosti malo ispod 0 stepeni. Očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača. Hladno i u utorak, a maksimalna temperatura će ostati blago ispod nule, tako da nas očekuje prvi ,,ledeni,, dan. Pre podne uz provejavanje slabog snega, koji će sredinom dana prestati uz delimično razvedravanje u večernjim satima. Kao što sam napisao ne očekuje se neki zančajniji snežni pokrivač, u vrh glave 2 do 5 cm. Potom nas od srede do petka očekuje suvo i hladno vreme. Jutarnje temperature će se kretati od -10 do -6, maksimalne oko 0 stepeni. Kako sada stvari stoje, za naredni vikend bi moglo da bude još hladnije.