Front oko podneva!
Objavljeno January 3, 2024
front oko podneva

Front se očekuje oko podneva!

U Paraćinu i okolini tokom naredne noći i jutra uglavnom vedro i suvo vreme. Ponegde je moguće formiranje kratkotrajne magle. U četvrtak tokom prepodneva sa sunčanim intervalima, dok se sredinom dana (oko 12h) očekuje prolazak hladnog fronta sa severozapada. U okviru fronta očekuje se na kratko jak severozapadni vetar, kiša i pljuskovi, a moguća je i pojava grmljavine. Po rolasku fronta vrlo brzo se očekuje smirivanje atmosfere uz razvedravanje, a vazduh će konačno biti čist. Sutra maksimalna temperatura oko 13 stepeni, sredinom dana u padu, pa bi po prolasku fronta temperatura opet malo porasla zbog sunčanih intervala.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Zima konačno od ponedeljka

U petak nas posle svežeg i mestimično maglovitog jutra tokom dana očekuje pretežno sunčano i toplo vreme za ovo doba godine. U večernjim satima se očekuje postepeno povećanje oblačnosti i jačanje jugoistočnog vetra. Jutarnja temperatura od 0 do 7 stepeni, maksimalna oko 16.

U subotu nas očekuje uglavnom oblačno, toplo i vetrovito vreme. Duvaće umeren, povremeno jak južni i jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura od 15 do 17 stepeni. U nedelju od sredine dana stiže kiša uz postepeno slabljenje košave. U toku večeri se očekuje pad temperature, a kiša će u noći ka ponedeljku preći u susnežicu i sneg.

Od ponedeljka nas konačno očekuju vremenske prilike koje priliče januaru mesecu. Biće oblačno i hladno sa povremenim slabim snegom. Očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača tokom popodneva i večeri. Maksimalna temperatura se očekuje ujutru i biće oko 2 stepena, dok će tokom popodneva i večeri biti u padu na oko -3 stepena. I u utorak se uglavnom u prvom delu dana očekuju slabe snežne padavine, dok bi popodne bilo suvo. Temperatura će se kretati u intervalu od -3 do 0 stepeni. Uveče će se razvedriti, pa će noć ka sredi biti hladna sa temperaturama oko -10 stepeni. Za sada ovaj prvi prodor neće biti toliko jak, ikao se u medijima najavljuje da će svi da se smrznemo. Ipak jutarnje oko -10 i maksimalne blizu 0, nije baš da se smrzneš. 🙂