U četvrtak možda i zagrmi!
Objavljeno January 2, 2024
u četvrtak možda i zagrmi

Vremenska prognoza za Paaćin – U sredu povremena kiša

Tokom naredne noći očekuje nas postepeno povećanje oblačnosti. U sredu promenljivo oblačno i toplo vreme za ovo doba godine. povremeno će biti uslova za slabu kišu i to naručito sredinom dana. Posle podne i uveče postepeno razvedravanje. Vetar slab južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -1 do 5, maksimalna od 11 do 13 stepeni.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Toplo u četvrtak možda i zagrmi

I u drugoj polovini sedmice očekuje nas toplo vreme za ovo doba godine. U četvrtak se sredinom dana pri prolasku frontalne oblačnosti očekuje na kratko pojačan severozapadni vetar, kiša i pljuskovi, a biće uslova i za pojavu grmljavine. Oblačnost će brzo preći preko našeg područja, tako da vrlo brzo sledi razvedravanje. Maksimalna temperatura u četvrtak do 14 stepeni.

U petak sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od 0 do 5 stepeni, a maksimalna tokom dana oko 16. U subotu se zbog približavanja ciklona iz Sredozemlja očekuje dalji pad vazdušnog pritiska, a samim tim i jačanje južnog i jugoistočnog vetra. Vetar će posle podne i uveče imati umerene, povremeno i jake udare. Usled fenskog efekta vetra biće još stepen-dva toplije nego u petak.

I u nedelju veoma toplo i vetrovito vreme. Od sredine dana biće uslova za slabu kišu, a jugoistočni vetar će postepeno oslabiti. U noći ka ponedeljku očekuje se zahlađenje i okretanje vetra na umeren severozapadni. U ponedeljak i utorak osetno hladnije uz povremene slabe padavine. U ponedeljak će to biti uglavnom slaba kiša, a u noći ka utorku i u utorak pre podne provejavanje slabog snega. Maksimalna temperatura u ponedeljak oko 5, a u utorak oko 0 stepeni.