Zima posle Božića
Objavljeno January 1, 2024
Zima posle Božića

Vremenska prognoza za Paraćin i okolinu – Pretežno sunčano i toplo

U utorak nas posle svežeg i mestimično maglovitog jutra, tokom prepodneva očekuje postepeno razvedravanje, pa nas od sredine dana očekuje sunčano i toplo vreme za ovo doba godine. Duvaće slab jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od 0 do 4, maksimalna od 12 do 14 stepeni.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Toplo za ovo doba godine

U sredu nas očekuje promenljivo oblačno i toplo vreme za ovo doba godine. Posle podnev će biti uslova za kratkotrajnu slabu kišu. Maksimalna temperatura oko 13 stepeni. Slično vreme nas očekuje i u četvrtak. Tokom većeg dela dana suvo i toplo, a kasnije popodne i uveče biće uslova za prolaznu slabu kišu.

U petak i subotu veoma toplo vreme. Maksimalne temperature će se kretati od 15 do 18 stepeni. U petak će biti sunčano, dok će u subotu biti nešto više oblaka. Očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra, naručito u subotu kada će vetar u toku popodneva imati umerene, povremeno i jake udare.

U nedelju stiže promena vremena sa kišom i padom temperature u drugom delu dna. Od ponedeljka osetno hladnije, može se reći konačno pravo zimsko vreme sa temperatura u okviru proseka. Biće uslova i za snežne padavine, ali za sada ne mogu ništa precizno da vam kažem o  eventualnom snežnom pokrivaču. Ipak je terminski daleko za preciznu prognozu.