U petak i subotu i preko 20 stepeni
Objavljeno November 28, 2023
U petak i subotu preko 20 stepeni

U sredu je moguć kratkotrajan sneg u Paraćinu

U sredu nas očekuje hladnije vreme u odnosu na utorak. Tokom jutra i prepodneva biće uslova za slabu kišu, a susnežica i sneg su mogući i u nižim prdelima. Do sredine dana prestanak padavina, a posle podne i uveče delimično razvedravanje. Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 3, maksimalna oko 5 stepeni. Uveče se očekuje mraz.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – U petak i subotu i preko 20 stepeni

U četvrtak nas posle hladnog jutra sa mrazem, tokom dana očekuje osetno toplije vreme uz sunčane periode. Južni i jugoistočni vetar tokom dana u pojačanju. Jutarnja temperatura od -5 do 0, maksimalna oko 12 stepeni.

U petak vetrovito i veoma toplo vreme za ovo doba godine. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će imati karakteristike ,,fena,,. To je pojava gde se vazdušna mesa  spuštanjem sa Dinarida trenjem dodatno zagreva. Maksimalna temperatura u Paraćinu od 18 do 20 stepeni, a u pojedinim delovi Srbije (Srem, Mačva, Podrinje) i do 23 stepena. Noć petak na subotu i dalje veoma topla, pa se minimalna temperatura neće spuštati ispod 10 stepeni.

U subotu tokom većeg dela dana suvo i veoma toplo vreme. Posle podne i uveče jače naoblačenje sa kišom i padom temperature. U noći ka nedelji prvo u planinskim, a u nedelju i u nižim predelima kiša će preći u susnežicu i sneg uz mogućnost formiranja manjeg snežnog pokrivača. Početkom naredne sedmice sveže vreme.