Snegn za vikend
Objavljeno November 22, 2023
sneg za vikend

Vremenska prognoza za Paraćin i okolinu

U noći između utorka i srede očekuje nas prestanak padavina. Zbog oblačnosti i naredno jutro će biti bez pojave mraza. U četvrtak nas očekuje oblačno, tmurno i hladno vreme. Mestimično će biti magle koja će se ponegde zadržati tokom celog dana. Vetar slab, uglavnom severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 4 do 6 stepeni.

Zbog zadržavanja, niske oblačnosti i slabog strujanja vazduha ponovo će biti uslova za povećanu zagađenost vazduha.

vremenska prognoza za naredne dane

Vremenska prognoza za naredne dane – Stiže zima

Sneg za vikend, dobro ste pročitali. U petak nas u prvom delu dana očekuje suvo vreme sa kraćim sunčanim intervalima. Duvaće umeren jugoistočni vetar, pa će biti malo toplije nego prethodnih dana. Zbog nešto više oblaka tokom noći i jutarnjih sati, ponovo ćemo izbeći mraz. U toku dana maksimalna temperatura oko 12 stepeni. Posle podne novo naoblačenje sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuju u večernjim satima.

U noći između petka i subote, usled pada temperature, kiša će preći u susnežicu i sneg najpre u brdsko planinskim, a u subotu u prvom delu dana i u nižim predelima uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača  Makimalna temperatura oko 3 stepena, dok će tokom dana biti u padu na oko 0 stepeni. Vetar umeren severozapadni u postepenom jačanju. Nedeljno jutro bi trebalo da osvane sa snežnim pokrivačem i to od 5 do 10 cm u nižim i do 30cm u brdsko planinskim predlima. Tokom dana oblačno sa povremenim slabim snegom. Vetar umeren, povremeno olujne jačine. Temperatura u intervali od -2 do 1 stepena. U noći ka ponedeljku postepeno razvedravanje.

Moram da napomenem da će u petak i za vikend pasti gotovo mesečana suma padavina i u većini mesta se očekuje od 40 do 50 litara po metru kvadratnom.

Tokom naredne sedmice očekuje nas promenljivo i hladno vreme za ovo doba godine uz čestu pojavu padavina kiše i snega. U pojedinim danima biće uslova za umerene mrazeve, naručito u ponedeljak kad bi jutarnja temperatura mogla da bude i ispod -5 stepeni.