Dva kišna dana su pred nama
Objavljeno November 20, 2023
vremenska prognoza paraćin

Vremenska prognoza – Naredna dva dana kiša

U utorak se u Paraćinu i okolini očekuje oblačno vreme. Posle podne i uveče sa povremenom kišom. Obilnije padavine se očekuju u večernjim satima. Duvaće slab do umeren južni vetar, uveče u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 5, maksimalna oko 13 stepeni.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Za vikend je moguć sneg

Kiša će padati u i sredu tokom većeg dela dana. Biće malo svežije sa maksimalnom temperaturom oko 8 stepeni. Postepeni prestanak padavina očekuje se u kasnim popodnevnim i večernjim satima. Vetar slab do umeren severozapadni. Do prestanka padavina u većini mesta se očekuje da padne oko 20 litara kiše po metru kvadratnom, a lokalno i više, naručitu u brdsko planinskim predelima istočno od grada.

U četvrtak i petak suvo sa sunčanim periodima. U četvrtak hladno, ali najverovatnije bez jutarnjeg mraza, pošto bi trebalo da ostane oblačno vreme. Maksimalna temperatura u četvrtak oko 7-8 stepeni. U petak slab mraz od -2 +2 stepena, tokom dana toplije uz jačanje jugoistočnog vetra. Uveče naoblačenje sa kišom. U subotu će tokom dana usled pada temperature kiša preći u susnežicu i sneg i u nižim predelima. Za sada ne mogu ništa da pišem o eventualnom snežnom pokrivaču. Za to ćemo morati da sačekamo još dan-dva.