Sutra do 20 stepeni
Objavljeno November 13, 2023
Vremenska prognoza Paraćin

Sutra i do 20 stepeni u Paraćinu i okolini

Posle svežeg i mestimično maglovitog jutra, tokom dana nas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme za ovo doba godine. Vetar slab južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 7 maksimalna od 18 do 20 stepeni. Tokom popodneva postepeno povećanje oblačnosti, ali bez padavina.

sutra i do 20 stepeni

Vremenska prognoza za naredne dane. Česta pojava kiše

U sredu nas već tokom prepodneva očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Počeće da duva i umeren severozapadni vetar. Temperatura će sa prepodnevnih 13, opasti popodne na samo 7-8 stepeni. uveče se očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U četvrtak nas posle svežeg i mestimično maglovitog jutra tokom dana očekuje suvo vreme sa sunčanim intervalima. maksimalna temperatura oko 14 stepeni.

U petak i za vikend bićemo pod uticajem cilona, polja niskog vazdušnog pritiska. Pre podne se očekuje uglavnom suvo, a od sredine dana i posle podne oblačno vreme sa kišom. U večernjim satima su moguće i obilnije padavine. Iako je pre par dana delovalo da bi sneg mogao da se spusti do nizija, ipak je pema poslednjim proračunima to sada dosta ublaženo, pa bi sneg padao samo u planinskim predelima iznad 700 m.n.v. Prestanak padavina se očekuje u subotu u drugom delu dana. U nedelju stabilizacija uz manji porast temperature.