Narednog vikenda moguć sneg!
Objavljeno November 11, 2023
Vremenska prognoza

Vremenska prognoza za Paraćin i okolinu

U toku naredne noći u Paraćinu i okolini se očekuje razvedravanje, pa će drugi deo noći biti dosta svež. Zbog velike vlage i porasta vazdušnog pritiska biće uslova za pojavu  magle, pa apelujem vozačima da budu oprezni u vožnji.

Nedeljno jutro će kako sam već napsiao biti sveže, a u mestima gde bude vedro biće uslova za pojavu slabog prizemnog mraza, tj. slane. U prvom delu dana biće kraćih sunčanih intervala, a kako dan bude odmicao nebo će sve više prekrivati oblaci. Biće uglavnom suvo vreme, a slaba kratkotrajna kiša moguća je tek u večernjim satima. Vetar slab promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od 0 do 3, maksimalna oko 13 stepeni.

 

narednog vikenda moguć sneg

Izgledi vremena za naredne dane – Narednog vikenda moguć sneg

U ponedeljak i utorak posle svežeg i mestimično maglovitog jutra, tokom dana promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Zbog slabog strujanja u prizemlju, ponegde je moguće duže zadržavanje magle. Jutarnja temperatura od 2 do 6, maksimalna u ponedeljak oko 14, a u utorak oko 17 stepeni.

U sredu se očekuje promena vremena. Ujutru i pre podne uglavnom suvo i toplo vreme, a od sredine dana stiže kiša uz pad temperature. Na liniji fronta ponovo će biti uslova za pojavu pljuskova i grmljavine. Očekuje se u proseku desetak litara kiše po metru kvadratnom. U četvrtak kratkotrajna stabilizacija vremena.

U petak i za vikend ćemo biti pod uticajem ciklona koji će se premeštati preko juga naše zemlje. Očekuju se obilnije padavine i sneg u brdsko-planinskim predelima uz formiranje snežnog pokrivača. Kako sada stvari stoje u noći između subote i nedelje i u nedelju tokom dana uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u nižim predelima, ali bez zadržavanja snega na tlu.

Ovo je za sada sled događaja koji nas očekuje tokom naredne sedmice. Svakako detaljnije i preciznije u danima koji su pred nama.