E, sada kreće pravi novembar
Objavljeno November 7, 2023
vremenska prognoza za Paraćin

Vremenska prognoza za Paraćin i okolinu

 

E, sada konačno možemo da kažemo da kreće pravo novembarsko vreme. U sredu nas u Paraćinu i okolini očekuje oblačno i sveže vreme sa povremenom kišom. Više padavina u prvom delu dana. Posle podne postepeni prestanak padavina. Očekuje se u proseku 15 do 20 litara kiše po metru kvadratnom. Duvaće salb severozapadni vetar. Temperature bez većih oscilacija od 10 do 13 stepeni.

vremenska prognoza za naredne dane

Vremenska prognoza za naredne dane

 

U četvrtak nas posle svežeg i mestimično maglovitog jutra tokom dana očekuje suvo vreme sa sunčanim intervalima. Duvaće slab južni i jugoistočni vetar, koji će u večernjim satima biti u pojačanju. Jutarnja temperatura niska i kretaće se od 1 do 5 stepeni ,(biće uslova za pojavu prizemnog mraza, slane), dok će maksimalna biti oko 14 15 stepeni što je u okviru proseka maksimalne temperature za ovo doba godine.

Petak nam donosi oblačno vreme i povremeno jak jugoistočni vetar, pa će delovati da je hladnije nego što to pokazuje termometar. Svežije će biti u selima istočno od Paraćina. Uveče će biti uslova za kišu. U subotu oblačno i svežije povremeno sa kišom, posle podne prestanak padavina. Maksimalna temperatura u subotu od 10 do 12 stepeni.

U nedelju tokom većeg dela dana suvo i malo toplije. Uveče se očekuje povećanje oblačnosti i ponovo će biti uslova za kišu. I početkom naredne sedmice promenljivo i sveže vreme.