Najtopliji oktobar od početka merenja
Objavljeno October 23, 2023
vremenska prognoz Paraćin

Najtopliji oktobar od početka merenja

Nastavlja se i dalje veoma toplo vreme za poslednju dekadu oktobra. U utorak nas posle svežeg jutra tokom dana u Paraćinu i okolini očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar. jutarnja temperatura od 8 do 13, maksimalna oko 27-28  stepeni. Uveče se očekuje umereno naoblačenje, pa će noć ka sredi biti topla.

Najtopliji oktobar

Veoma toplo vreme do kraja oktobra

Baš kao što piše u naslovu. Ovaj oktobar pretenduje da bude najtopliji od kada se vrše merenja. Za sada je prosečna temperatura viša za čak 5 stepeni od višegosišnjeg proseka. I padavie su u velikom deficitu, pa ovaj oktobar za sada možemo svrstati u ekstremno sušan mesec. Naime u oktobru prosečno padne oko 57 litara kiše po metru kvadratnom. Stanica u Paraćinu je za prva 23 dana oktobra, zabeležila samo 1.2 litra padavina po metru kvadratnom.

Da se vratimo prognozi za naredne dane. U noći između utorka i srede prolazno naoblačenje koje tek ponegde može usloviti kratkotrajnu slabu kišu u jutarnjim satima. U sredu nas očekuju duži intervali sunčanog vremena uz maksimalnu temperaturu oko 27 stepeni. Uveče će ponovo biti uslova za kratkotrajnu slabu kišu. U četvrtak suvo i toplo sa maksimalnom temperaturom oko 24 stepena. U petak tokom većeg dela dana suvo sa sunčanim intervalima, kasnije popodne i uveče biće uslova za lokalnu pojavu kiše ili pljuska sa grmljavinom. Za vikend i početkom naredne sedmice suvo i toplo. Za vikend maksimalna temperatura oko 22-23 stepena, dok bi poslednja dva dana oktobra obeležile temperature oko 25-26 stepeni.

vremenska prognoza