Temperaturna klackalica
Objavljeno October 14, 2023
vremenska prognoza za paracin

Vremenska prognoza za Paraćin

U Paraćinu i okolini nas u nedelju u prvom delu dana očekuje uglavnom vedro i toplo vreme sa maksimalnom temperaturom oko 22 stepena. Od sredine dana očekuje se zahlađenje uz povećanje oblačnosti i jak severozapadni vetar. Šansa za padavine je veoma mala. Temperatura će se u večernjim satima spustiti nna samo deset stepeni.

Temperaturna klackalica

Temperaturna klackalica narednih dana

Svežije vreme nas očekuje u ponedeljak i utorak. U ponedeljak će tokom dana doći do razvedravanja, ali će biti osetno svežije nego prethodnih dana. Duvaće umeren severozapadni vetar koji će tokom popodneva biti u slabljenju. Jutarnja temperatura oko 7, maksimalna oko 14 stepeni. Slične dnevne temperature i u utorak uz nešto više oblaka u prvom delu dana. Jutro će biti još svežije sa temperaturama koje će se spustiti na oko 4 stepena, ali ne bi trebalo da bude slane zbog oblačnosti tokom noći.

Od sede ćemo biti pod uticajem ciklona iz Sredozemlja koji će do nas dopremati topao vazduh uz dosta oblačnosti. U sredu malo toplije i uglavnom bez padavina sa maksimalnom temperaturom oko 20 stepeni. U četvrtak dalji porast temperature uz mogućnost kratkotrajne kiše sredinom dana i posle podne. U petak će se aktivirati jak jugozapadni vetar,,fen,, pa će temperature otići veoma visoko za ovo doba godine. Pojedini modeli za prognozu vremena sugerišu da bi temperature mogle ići oko i malo iznad 30 stepeni. Od vikenda malo svežije, ali i dalje toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 20 do 25 stepeni.

Za sada bez izgleda za neko ozbiljnije zahlađenje do kraja meseca.

vremenska prognoza