Miholjsko leto
Objavljeno October 8, 2023
Miholjsko leto

Vremenska prognoza za Paraćin – Mallo svežije nego prethodnih dana

U Paraćinu i okolini se u ponedeljak očekuje promenljivo oblačno i malo svežije vreme nego prethodnih dana. Iako je u prvi mah delovalo da će zahlađenje koje je stiglo biti izraženije, ipak se u poslednjem trenutku sve ublažilo. Dakle, i u ponedeljak toplo, ali malo svežije. Biće promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, nešto više oblaka očekuje se kasnije popodne i uveče. Vetar slab jugoistočni, a uveče ponovo pojačan severozapadni. Maksimalna temperatura oko 23 stepena.

vremenska prognoza paraćin

 Miholjsko leto u nastavku oktobra

U utorak nas očekuje promenljivo oblačno, ali suvo vreme u Paraćinu i okolini. Duvaće umeren severozapadni vetar, koji će tokom dana biti u slabljenju. Maksimalna temperatura oko 22 stepena. Od srede nas očekuje porast temperature uz nešto svežija jutra. Maksimalna temperatura u sredu oko 24 stepena. U četvrtak još toplije, a temperature će tokom popodneva dostizati i 28 stepeni. U petak manji pad temperature, ali i dalje toplo sa maksimalnom temperaturom oko 23-24 stepena. Za naredni vikend i početkom naredne sedmice sunčano i veoma toplo vreme za ovo donba godine. Maksimalna temperatura će se kretati oko 28 stepeni. Ovakvo vreme zadržaće se sigurno još desetak dana, a postoji mogućnost da se nastavi i u trećoj dekadi oktobra. O tome u nekoj od prognoza narednih dana.

Iako su ovo temperature koje su iznad proseka za oktobar, slobodno mogu reći da je ovo sasvim normalna vremeska situacija. Oktobar je svojstven po miholjskom letu, kada imamo i po desetak i više vezanih i toplih dana bez padavina. Da se ovako stabilno vreme desilo u decembru umesto sunčanog i toplog vremena imali bi smo tmurno i hladno vreme sa celodnevnom maglom i povećanim zagađenjem vazduha, Nadam se da uživate u lepom oktobarskom vremenu?

vremenska prognoza paraćin