Prvog dana jeseni 35 stepeni
Objavljeno September 22, 2023
prvog dana jeseni

Vremenska prognoza za subotu 23. septembar – Veoma toplo, do 35 stepeni

Prvog dana kalendarske jeseni u Paraćinu i okolini biće sve samo ne jesenji dan. Očekuje nas veoma toplo i promenljivo oblačno vreme sa dužim intervalima sunčanog vremena. Duvaće umeren južni vetar. Jutarnja temperatura od 14 do 20, maksimalna oko 35 stepeni. I veče ka nedelji biće toplo.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Prolazno zahlađenje u nedelju

U nedelju nas očekuje osetno svežije vreme. U prvom delu dana promenljivo oblačno i uglavnom suvo, dok bi od sredine dana bilo uslova za pojavu kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Zasada modeli koji se koriste za prognozu vremena poprilično šetaju sa rasporedom padavina, ali se svakako obilnije padavine očekuju tokom popodneva i večeri.  Nemoguće je prognozirati tačnu količinu istih i sve ide u opsegu od 10 do 50 litara po metru kvadratnom. Maksimalna temperatura u nedelju oko 23 stepena i to u prvom delu dana, dok bi popodne bilo svežije sa temperaturom ispod 20 stepeni.

U ponedeljak pre podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje, pa će popodne biti dužih intervala sunčanog vremena. Maksimalna temperatura u ponedeljak do 24 stepena. Od utorka sledi stabilizacija vremena, pa će najverovatnije sve do najmanje 5. oktobra biti uglavnom sunčano i toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 25 do 28 stepeni.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za Grčku – Nisu baš lepe vesti

Što se tiče vremenskih prilika u Grčkoj, nisu baš lepe vesti za narednu sedmicu. Od ponedeljka se ponovo očekuju obilne padavine u istoj regiji kao i pre dve nedelje, (Tesalija, delovi Olimpske regije). Ovog puta ne baš onako ekstremene količine kiše, ali svakako upozoravajuće vrednosti koje bi mogrle da naprave poprilično problema. Na širem području će pasti 100-200, a ponegde i do 400 litara kiše po metru kvadratnom.

padavine grčka