Posle vrelog dana, popodne promena vremena
Objavljeno August 4, 2023
posle vrelog dana

Vremenska prognoza za subotu 5. avgust – Posle vrelog dana, popodne promena vremena

Naredna noć petak na subotu usled pojačanog jugoistočnog vetra očekuje nas veoma toplo veče, ali i noć. Tokom većeg dela večeri temperatura će se kretati oko 30 stepeni. U drugoj polovini noći temperatura će malo opasti, ali će i dalje biti iznad 20 stepeni.

U subotu nas tokom većeg dela dana očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura oko 36 stepeni. Posle podne i uveče očekuje nas osetnija promena vremena. Negde posle 17-18h očekuje se naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz osetniji pad temperature. Biće uslova i za lokalnu pojavu nepogoda sa gradom, jakim vetrom i obilnijim padavinama. Pljuskovi sa grmljavinom će se nastaviti i tokom večeri i noći i biće ih u serijama.  Do nedelje ujutru očekuju se količine od 20-50 litara po metru kvadratnom. Severnije od Paraćina, ka ušću Morave u Dunav i na jugu Banata i u Braničevu lokalno može pasti i preko 100 litara kiše.

Što se tiče nepogoda malo je nezahvalno prognozirati tačnu lokaciju i snagu oblaka ovako unapred. Zbog toga je najbolje da sutra posle 16h pratite moje objave na fb i instagram stranici pn:meteo.

prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Svežije do srede u drugoj polovini sedmice opet toplo

U nedelju nas očekuje osetno svežije vreme. Maksimalna temperatura u nedelju oko 24 stepena. Sredinom dana i posle podne biće uslova za lokalnu pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom. U ponedeljak još malo svežije uz dosta oblaka biće uslova za kratkotrajnu pojavu kiše. Maksimalna temperatura oko 22-23 stepena. Od utorka stabilizacija vremena, pa nas u drugoj polovini sedmice očekuje sunčano i toplo vreme. Toplo i stabilno vreme će se zadržati najverovatnije destak dana u nizu.

vremenska prognoya