U petak do 38 stepeni
Objavljeno August 3, 2023
U petak

Vremenska prognoza za petak 4. avgust – U petak i do 38 stepeni

U petak nas posle tropski toplog jutra (minimalna u gradau neće biti ispod 20 stepen), očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab južni i jugoistočni vetar. Tokom popodneva i večeri povremeno umerene jačine. Maksimalna temperatura oko 38 stepeni. Upravo će vetar doprineti da i veče ka suboti bude veoma toplo sa temperaturom koja će se dugo kretati oko 30 stepeni.

vremenska prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – obilnije padavine za vikend

U subotu nas tokom većeg dela dana očekuje sunčano i toplo vreme. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura oko 33 stepena. Kasnije popodne i uveče naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Tokom večeri moguće su obilnije padavine, naručito severnije od Paraćina dolinom Velike Morave prema južnim delovima Banata. Očekuje se da u Paraćinu i okolini padne od 20-50 litara kiše po m2. Kako se ide severnije prema ušću Morave u Dunav, padavine će se povećavati, lokalno može pasti i preko 100 litara po m2.

Temperatura u osetnijem padu, pa će tokom večeri biti oko 20 stepeni. U nedelju osetno hladnije uz mogućnost kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura oko 24 stepena. Ponedeljak će po svemu sudeći doneti veoma hladno vreme za ovo doba godine. Biće oblačno, tmurno i hladno sa povremenom kišom. Maksimalna temperatura, najverovatnije ispod 20 stepeni. Od utorka stabilizacija vremena na duži period, pa nas u drugoj polovini naredne sedmice očekuje sunčano vreme sa maksimalnim temperaturama oko 30 stepeni.

vremenska prognoza