Sutra 40 stepeni, osveženje u sredu
Objavljeno July 24, 2023
vremenska prognoza

Vremenska prognoza za utorak 25. jul – U utorak 40 stepeni

Naredna noć u Paraćinu i okolini biće tropski topla. U drugoj polovini noći očekuje se aktiviranje jugozapadnog vetra koji će usled efekta ,,fena,, održavati temperaturu dosta visoko kako u gradu, tako i u višim predelima. Minimalna temperatura od 20 do 25 stepeni. U utorak nas očekuje veoma toplo vreme. Očekuje se da bude najtopliji dan od početka godine, a maksimalna temperatura bi trebala da dostigne 40 stepeni. U prvom delu dana će biti više sunca, dok nas popodne očekuje više oblaka, pa će utisak biti kao da smo u rerni. I tokom većeg dela večeri veoma toplo sa temperaturom oko 30 stepeni. Osveženje u vidu umerenog severozapadnog vetra očekuje se oko ponoći.

Ne palite vatru na otvorenom!!!

Apel svima, a posebno poljoprivrednicima. Usled veoma visokih temperatura povećana je opasnost od izbijanja požara. Ne palite vatru na otvorenom, posebno ne na strnjištima posle žetve. Usled veoma visokih temperatura i vetra vrlo lako i najmanji plamen može da se otrgne kontroli.

prognpza

Vremenska prognoza za naredne dane – Zahlađenje u sredu, a moguće su i nepogode

U sredu nas očekuje osetno svežije vreme. Tokom pre podneva uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, ali se već od sredine dana očekuje nestabilno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa gradom, jakim vetrom i intenzivnijim padavinama. Tokom popodneva temperatura u ostenom padu, pa će sa prepodnevnih 26, popodne i uveče opasti na samo 14 stepeni.

U četvrtak posle svežeg jutra tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima uz umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 8 do 13, maksimalna oko 26 stepeni. Sveža jutra i u petak i subotu, ali će maksimalna temperatura biti u porastu. U petak oko 28, a u subotu do 32 stepena.

vremenska prognoza