Uveče opet moguće nevreme!
Objavljeno July 20, 2023
vremenska prognoza

Vremenska prognoza za petak 21. jul – Sunčano i veoma toplo, uveče moguće nevreme!

U petak nas tokom većeg dela dana očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab južni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 15 do 18, maksimalna do 36 stepeni. Kasnije popodne i uveče će ponovo biti uslova za pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom, uz mogućnost lokalnih nepogoda sa gradom i prolazno jačim vetrom u zoni padavina. Moram da napomenem,  ovo je prognoza, a na terenu ćemo videti gde će biti inicijacije samog razvoja oblaka i kako će se kretati. Pratite i sutra pn:meteo stranicu za prave informacije.

prognoza

Vremenska prognoza za naredne dane – Subota nestabilna, od nedelje do utorka sunčano

U subotu par stepeni svežije. Biće i dalje toplo , pa će temperatura u prvom delu dana izgurati do 32-33 stepena. Posle podne vrlo nstabilno i ponovo su moguće nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom. Po modelima za prognozu postoji mogućnost za čak dva talas koja bi mogla da donesu jače nestabilnost. Jedan popodne i drugi kasnije uveče.

Od nedelje sunčano vreme. U nedelju maksimalna temperatura oko 31-32 stepena, dok će u ponedeljak biti do 37 stepeni. Vrhunac novog toplotnog talasa očekuje su u utorak kada bi maksimalna temperatura mogla da dostigne 40 stepeni u Paraćinu i okolini, dok se za predele južnije oko Niša i Leskovca daju maksimalne temperature i do 42 stepena. U sredu osveženje.

vremenska prognoza