Dobro došli na stranicu Pn:METEO
Objavljeno June 2, 2023

Na današnji dan pre trinaest godina postavio sam prvu automatsku meteorološku stanicu u Paraćinu. Kada pogledam brojku, ni sam ne verujem da je prošlo toliko godina. Sve mi se čini, kao da je juće bilo. Ne bih sad da se vraćam mnogo u prošlost, ali spomenuću samo neke ključne periode koji su trasirali moj meteorološki puta, a samim tim i puta Pn:METEO stranice.

Prvo što mi pada na pamet je satelitski program 1995. i vremenska prognoza koja je išla na svakih pola sata. Neki čikica, koji nešto priča na nemačkom i pokazuje nešto na animiranoj karti u pozadini. Iako ni reč nemačkog nisam razumeo, shvatio sam šta je to tamo predstavljeno i kako funkcioniše. Nedugo zatim, počeo sam i sam da crtam kartu Evrope i da radim svoje sopstvene prognoze. Moram da priznam da i  danas čuvam te moje pisanije.

Sledeća bitna stavka u razvoju je pojava bržeg interneta i otvaranja prozora u svet. Do tog trenutka sam mislio da nisam baš ,,normalan’’. Kada se svi sklanjaju od nevremena ja sam brže, bolje ,,visio’’ na prozoru da osmatram i posmatram procese koji se događaju na nebu. Izvinjavam se komšiluku ako su mislili da gledam u ,,tuđe dvorište’’ 😊 . I onda 2007. otkrijem forum Serbian Meteo i shvatim da nisam sam i da nas ima još puno ,,nenormalnih’’, tj. zaljubljenika u meteorološke pojave. A sve ostalo znate, prošli smo sve zajedno putem fb stranice Pn:Meteo.  Od prve stanice 2010., preko osnivanja udruženja ,,Paraćin Meteo’’ 2020. godine do 11 automatskih meteoroloških stanica,  koliko ih sada ima u mreži, a vrlo brzo će brojka narasti na 15.

Kako bi rekla moja mentorka na obuci iz digitalnog marketinga, Anđelija Marinković, (Angie Digital), parafraziraću: ,, Ako danas u svetu digitalizacije nemate web stranicu, to je kao da ne postojite, nema vas’’. Savet sam poslušao, a rezultat je vidljiv u web stranici Pn:Meteo koju vam prezentujem.

S ponosom vam predstavljam novi izvor informacija o vremenskim uslovima, koji će vam pomoći da planirate svoje aktivnosti i budete pripremljeni za sve vremenske prilike. Stranica Pn:METEO je dizajnirana s ciljem da vam pruži najtačnije i najsvježije podatke o vremenskim uslovima na jednostavan i pristupačan način. Sažeto, sve na jednom mestu. Od vremenske prognoze, preko mreže automatskih meteoroloških stanica, edukativnog I zanimljivog sadržaja.

Nadam se da ćete uživati u našoj web stranici i da će vam pružiti sve što vam treba za planiranje i pripremu u skladu s vremenom. Ako imate bilo kakva pitanja ili povratne informacije, slobodno nas kontaktirajte. Hvala vam što ste nam se pridružili i želimo vam ugodno iskustvo na našoj web stranici!

Srdačan pozdrav,